S Å L D ! 

Ängvaktarns Tribute (C ponny) 


Toppstammad unghingst!

Hingst född 2021, blir C ponny, Allround.

e.Lemonshill Falcon u. Kulltorps Iris KWB 1474 ue. Downland Wild Fowler RW 117

Lemonshill Falcon är en av Storbritanniens mest meriterade Welshponny hingstar med meriter som Royal Welsh Male Champion och Champion på Royal Windsor, South of England, Kent County, Suffolk County & Royal Bath & West även Champion under Saddle med utmärkelser från HOYS och Olympia. Han leasades av oss från uk 2020 och 2021. är Han är även mycket tävlad under ryttare. Han är godkänd i Sportsponyförbundet i UK och i år även godkänd hingst i Holland.

Kulltorps Iris är också flerfaldigt guldbelönad och flerfaldig Best in Show vinnare med 43 poäng. Visad på International i Danmark och blev 3 placerad i sin klass av 12.
Hon kommer från en framgångsrik linje där
släktingar till henne är placerad i SM dressyr och hoppning samt utställningsvinnare. u. Kulltorps Etikett är flerfaldig guldbelönad med 43p och Best in Show vinnare, visad på Royal Welsh Show I England och kom på en 6 plats i en mycket stor sto klassMer info. Ring Stephanie - 0730 600 565.

S Å L D ! 


Ängvaktarns Ikaros (C ponny)Hingst, född 2022, C-ponny, Allround, Welsh ponny. 

Snäll och mycket social.


e.Lemonshill Falcon u. Kulltorps Isabella KWB 1475 ue. Paddock Camargue RW 91

Lemonshill Falcon är en av Storbritanniens mest meriterade Welshponny hingstar med meriter som Royal Welsh Male Champion och Champion på Royal Windsor, South of England, Kent County, Suffolk County & Royal Bath & West även Champion under Saddle med utmärkelser från HOYS och Olympia. Han leasades av oss från uk 2020 och 2021. är Han är även mycket tävlad under ryttare. Han är godkänd i Sportsponyförbundet i UK och i år även godkänd hingst i Holland.


Kulltorps Isabella är också flerfaldigt guldbelönad och Best In Show vinnare med 42poäng. Isabella är helsyster till SM Placerade i hoppning samt utställningsvinnare som bland annat Kulltorps Etikett, Kulltorps Batman och Kulltorps Arkitekt - (Pappa till D ponny Aramis som är SM vinnare i Fälltävlan och Brons i Nordiska Mästerskapen och EM kvalade 2019)


Ängvaktarns Ikaros är bror med Ängvaktarns Eye Catcher som vann Agria Trophy 2022 i dressyr. Mer info. Ring Stephanie - +46 (0) 730 600 565. Ängvaktarns Photogenic “Sophie” (C ponny)


Ett Super sto med Elit & Prestations stam!

Sto, född 2022, C-ponny, Allround. Mörkbrun/svart, Welsh Partbred.

Mycket social och gullig tjej, Helt klart ett supersto!


Pappa Celton Tarian är exporterad till USA 2022. Han blev reserv Ridden Champion på Internationella utställningen i Aachen, Tyskland samt en 3e plats inhand 2022.
Celton Tarian visades även i Sverige på SWF Riks där han blev Guld belönad och reserv Ridden Champion med sin ryttare Annie Creed.

I UK är han visad med stora framgångar bland annat på Royal Welsh och placerad på en 3e plats.

Ett fantastiskt temperament som även visar sig på sina avkommor.

Mamma Ängvaktarns Power Peonie kommer från en Elit och Prestation stam.
Hon har själv tävlar upp till MSVB med flera vinster och placeringar. Gått SM i både Fälttävlan och hoppning. Hon är Guld belönad med 41 poäng med 9 på traven och Allround diplom.
Helt klart ett supersto!

Morfar är den legendariske Power Boy RP 112 Elit - läs mer på hans hemsida - http://www.ridponny.se

Mormor är Elit- premierade stoet Princess of Targed RW 1335 som vars avkommor blivit placerade på SM i både hoppning och fälttävlan och fler tal vinster upp i FEI dressyr. Hon är även mamma till den godkända hingsten Ängvaktarns Precious KWPB 53 som toppade 3 års kvalet med 9108899—99 och Riksfinalen i Vetlanda i både Gång och Hopp bland 3 åringar alla kategorier 2018 med 899,5--999 samt införd i Kvalitetsboken och kvalad till Årets ponny 2019 samt vinnare av Håkan ströms vandringspris "STRÖMKANNAN" till bästa 5-åriga hingst av alla raser. Han tävlar nu FEI dressyr med sin ryttare.


e. Celton Tarian Exp USA u. Ängvaktarns Power Peonie ue. Power Boy RP 112 Elit


Mer info. Ring Stephanie -  +46 (0) 730 600 565.Ängvaktarns Robin Rock (D ponny)


För dig som vill satsa inom dressyr! 

Hingst, född 2022, D-ponny, dressyr. Snäll och go kille. Welsh Partbred

Efter topphingsten Ängvaktarns Precious KWPB 53 som toppade 3 års kvalet med 9108899—99 och Riksfinalen i Vetlanda i både Gång och Hopp bland 3 åringar alla kategorier 2018 med 899,5--999 samt införd i Kvalitetsboken och kvalad till Årets ponny 2019!
2019 toppade han kvalet bland 4 åringar och kom 2.a på riksfinalen i Vetlanda.

Idag tävlar han FEI Dressyr.

Precious mamma Princess of Targed KWB 1335 Elit är mamma till alla våra prestations ponnyer, SM hoppning och FEI dressyr.


Hans Mamma är importerad från UK med en guldkantig stamtavla av "preformens" ponnyer. Släktingar är flerfalldig vinnere av bland annat Royal Welsh Show, Horse of the year samt Olympia. Farfar är den värdsberömda Rotherwood Peter Pan.
Hennes Far Greenborrow Mr Smee vann Youngstock Breeders Challenge Wembley 2001.


Hans föräldrar ger hög ridbarhet, fina gångarter och härlig inställning. 


e. Ängvaktarns Precious KWPB 53 u.Sandboro Glamour Girl ue. Greenborrow Mr Smee


Mer info. Ring Stephanie - +46 (0) 730 600 565.Ängvaktarns Top Gun "Hugo"  (B ponny)


Hingst, född 2022, B-ponny, Allround, Welshponny.

Snäll och mycket social.


e. Lemonshill Falcon u. Ängvaktarns Sommersby KWB 1500 ue. Birtley Don 

Lemonshill Falcon är en av Storbritanniens mest meriterade Welshponny hingstar med meriter som Royal Welsh Male Champion och Champion på Royal Windsor, South of England, Kent County, Suffolk County & Royal Bath & West även Champion under Saddle med utmärkelser från HOYS och Olympia. Han leasades av oss från uk 2020 och 2021. Han är även mycket tävlad under sadel. Han är godkänd i Sportsponyförbundet i UK och godkänd hingst i Holland 2022.


Hans Mamma Ängvaktarns Sommersby är guldbelönad med Avelsdiplom och reserv Junior Champion.

Hennes far  Birtley Don är guld belönad och 3 i Best in Show samt res. junior Champion i Danmark. 8-8 i hoppningen på tre årstest. Släktingar till Don är flerfaldiga vinnare på Royal Welsh show samt Horse of the year som är Storbritanniens största shower.

Har lämnat Ängvaktarns Poshline med hopp utmärkelse 9-8 på 3 års test och gång och hopp diplom på 4 års kvalitet och vann B-ponny Championatet i Vetlanda i både Gång och Hopp.


Top Guns mormor Kulltorps Iris är också flerfaldigt guldbelönad och flerfaldig Best in Show vinnare med 43 poäng. Visad på International i Danmark och blev 3 placerad i sin klass av 12.
Hon kommer från en framgångsrik linje där
släktingar till henne är placerad i SM dressyr och hoppning samt utställningsvinnare. u. Kulltorps Etikett är flerfaldig guldbelönad med 43p och Best in Show vinnare, visad på Royal Welsh Show I England och kom på en 6 plats i en mycket stor sto klass. 


Kulltorps Iris är också mormor till den godkända hingsten Ängvaktarns Secritariat i Holland 2021.Mer info. Ring Stephanie - +46 (0) 730 600 565.Ängvaktarns Morris Man KWB 199  (B ponny)


Läromästare för dig inom Dressyr! 

Hingst, född 2011, B-ponny - 130cm, dressyr, Welsh ponny.


e. Downland Jaguar KWB 125  u. Ängvaktarns Oltaga RW 1233 A-prem  ue. Coed Coch Targed RW 68 Elit 


Godkänd hingst och flerfaldig guldbelönad med 42p, har han blivit Junior champion, Senior Champion och har även placerat sig som 3a i Best in Show. Med ett imponerande temperament och maskulin kropp är han vackert proportionerlig och har ett fantastiskt huvud. Han har tävlat dressyr upp till LA:2 med en fantastisk poäng på 69,57%.


Hans pappa Downland Jaguar är B- premierad och är exp tillbaka till UK. Han har lämnat efter sig 2 godkända söner, bland annat Årets hingst 2009. Avkommer tävlar både dressyr och hoppning.
Downland Krugerrand - Morris Man's farfar är en hingst med otaliga framgångsrika avkommor!


Ängvaktarns Morris Man är undan den A-premierade stoet Ängvaktarns Oltaga RW 1233, som har belönats med guld på flera tävlingar och är även Senior Champion och BEST IN SHOW. Ängvaktarns Oltaga RW 1233s avkommor tävlar i FEI Dressyr och har också utmärkelser som Internationella Overall Ridden Champion i Danmark 2015, samt har elitavkommor. Hennes barnbarn gör sig väl på dressyrbanan och har tagit många unga upp i klasserna.


Dessutom är hon en helsyster till Ängvaktarns Ops, en ponny som har gjort stor succé både i Sverige och senare exporterades till Storbritannien.


Ängvaktarns Oltaga är efter den legendariska hingsten Coed Coch Targed RW 68, som är välkänd världen över för sin och sina avkommors framgång inom tävling och utställning. En imponerande prestationshistorik!


Mer info. Ring Stephanie -  +46 (0) 730 600 565. 

Bild och filmer finnes.


Ängvaktarns Poldark (D ponny)


Något extra!

Hingst, född 2023, D-ponny, dressyr, Welsh ponny. 


Ängvaktarns Poldark är en imponerande hingst som står för kvalitet och prestation inom hästvärlden. Han är snäll i all hantering och är en eftertraktad avkomma av topphingsten Ängvaktarns Precious, som har imponerat på tävlingsbanorna. Ängvaktarns Poldark säkerligen väl lämpad för att fortsätta i hans fotspår. Hans släktingar har vunnit bland annat Horses of the Year Show i Storbritannien.

Ängvaktarns Poldark verkligen en ponny att hålla ögonen på, Han är verkligen en imponerande och lovande ponny inom dressyrvärlden.


Ängvaktarns Precious KWPB 53 som toppade 3 års kvalet med 9108899—99 och Riksfinalen i Vetlanda i både Gång och Hopp bland 3 åringar alla kategorier 2018 med 899,5--999 samt införd i Kvalitetsboken och kvalad till Årets ponny 2019!
2019 toppade han kvalet bland 4 åringar och kom 2.a på riksfinalen i Vetlanda.

Idag tävlar han FEI Dressyr.

Precious mamma Princess of Targed KWB 1335 Elit är mamma till alla våra prestations ponnyer, SM hoppning och FEI dressyr.

Poldark's mamma Pearl är verkligen något extra med sin fantastiska rörelse och korrekta exteriör. Hon är bland annat reserv Champion vid PUK Summer Championships 2013 och är  flerfalldig Champion i utställningsringen i UK. 

Vi är övertygade om att Pearl’s avkommor kommer att kunna imponera på dig lika mycket som de har imponerat på oss.


e. Ängvaktarns Precious KWPB 53 u. Moluccas Pequin Pearl ue. Sedgelands Masquerade


Mer info. Ring Stephanie - +46 (0) 730 600 565.Ängvaktarns Tom Thumb (D ponny)


För dig som vill satsa inom dressyr! 

Hingst, född 2021,  maxad D-ponny, dressyr.

Snäll och go kille. Efter topphingsten Ängvaktarns Precious KWPB 53 som toppade 3 års kvalet med 9108899—99 och Riksfinalen i Vetlanda i både Gång och Hopp bland 3 åringar alla kategorier 2018 med 899,5--999 samt införd i Kvalitetsboken och kvalad till Årets ponny 2019!
2019 toppade han kvalet bland 4 åringar och kom2.a på riksfinalen i Vetlanda. Precious mamma Princess of Targed KWB 1335 Elit är mamma till alla våra prestations ponnyer, SM hoppning och FEI dressyr.

Hans Mamma är importerad från UK med en guldkantig stamtavla av "preformens" ponnyer. Släktingar är flerfalldig vinnere av bland annat Royal Welsh Show, Horse of the year samt Olympia. Farfar är den värdsberömda Rotherwood Peter Pan.
Hennes Far Greenborrow Mr Smee vann Youngstock Breeders Challenge Wembley 2001.e. Ängvaktarns Precious KWPB 53 u.Sandboro Glamour Girl ue. Greenborrow Mr Smee


Mer info. Ring Stephanie - 0730 600 565.